Let op! 
De informatie op deze site is niet meer up-to-date. Voor actuele informatie over onze werkzaamheden, verwijzen wij u graag door naar onze nieuwe website  
www.eigensinn.nl

Eigensinn is gespecialiseerd in ambachtelijke stucwerk met natuurlijke materialen. Wij werken hoofdzakelijk met leem en kalk. Beiden zijn materialen die in in onze contreien in het verleden wijdverbreid toegepast werden bij de bouw van huizen. Gaandeweg werden ze echter grotendeels verdrongen door modernere materialen als cement en beton. Deze nieuwe materialen boden ongekende mogelijkheden. Door de snellere uithardingstijd werd het mogelijk om efficiënter te bouwen. Gaandeweg bleken de materialen echter ook hun beperkingen te kennen en ontstond er hernieuwde aandacht voor de vele voordelen van traditionele grondstoffen als leem en kalk. 

Zowel leemstuc als kalkstuc hebben een open poriënstructuur. Ze nemen gemakkelijk waterdamp op en staan dit weer even gemakkelijk af waardoor vochtopzameling wordt voorkomen.  Hierdoor dragen ze bij aan een aangenaam en gezond binnenklimaat. Beiden vergen ze relatief weinig productie-energie en zijn ze duurzaam. Leem kan eindeloos gerecycleerd worden en luchtkalk bezit nadat het gebrand, geblust, gemengd en uitgehard is, weer dezelfde chemische samenstelling als de oorspronkelijke zuivere kalksteen.

Naast de bouwbiologische voordelen van deze materialen, zijn ze ook gewoon mooi. Kleur, textuur en structuur van natuurlijke materialen kunnen maar moeilijk geëvenaard worden door synthetische varianten. Leem en kalk zijn materialen met karakter. Afgewerkte wanden in leem of kalk zijn levendig en tegelijkertijd rustgevend. 

Via het navigatiemenu rechts kunt u meer lezen en zien over hoe wij leem en kalk inzetten bij diverse toepassingen. Door op een foto te klikken, wordt u doorverwezen naar meer afbeeldingen.

Make a Free Website with Yola.